A ako ju liečiť?

20.05.2014 08:39

    Alergické ochorenia ako sú nádcha, svrbenie, či astma sú vyliečiteľné, navštívite alergológa včas a ak dodržiavate stanovenú liečbu, no jednej veci sa však vyhnúť nedá,je nutné sa vyhýbať kontaktu s alergénom. Ak zistíte, že ste alergický na peľ, budete sa musieť vyhýbať peľu a obmedziť pobyty v prírode v čase vysokého výskytu peľu alebo ak ste alergický na zviera, budete ho musieť odstrániť zo svojej blízkosti a tak isot ak ste alergický napríklad na kozmetiku, rôzne kozmetické prípravky alebo poprípade bižutériu budete sa jej musieť vzdať. Ku kontrole nad alergiou nám taktiež pomáhajú lieky zvané antihistaminiká. Sú to lieky, ktoré neliečia alergiu ani jej príčinu no však zamedzujú bezprostrednému vzniku ťažkostí ,takže pacientovi poskytnú úľavu od ťažkostí, ako svrbenie, kýchanie či nádcha.

    Antihistaminiká pri pravidelnom a dlhodobom užívaní majú aj špeciálny protizápalový účinok na chronický alergický zápal, ktorý u neliečených alergikov prebieha na slizniciach bez toho, aby si to pacient všimol. Aj keď ho nie je „vidieť“, poškodzuje sliznice. Preto je dlhodobá liečba antihistaminikami tak dôležitá aj v čase, kedy pacient má pocit, že mu „predsa nič nie je“.

    V dnešnej dobe je veľa dostupných liečebných metód, ktoré zmierňujú ochorenie alergie. Pacient po správnej diagnostike lekárom a podávaní správnej liečby dokáže s týmto ochorením plnohodnotne žiť a tešiť sa zo života.